Gespecialiseerde rijlessen voor mensen met ASS en PDD-NOS

Heb je autisme of PDD-NOS en wil je je rijbewijs halen? Bij Rijschool Querido begrijpen we jouw unieke behoeften en bieden we de juiste begeleiding om een veilige en zelfverzekerde bestuurder te worden.

Herken je dit?

  • Overweldigend door prikkels? Je voelt je vaak snel overweldigd door de vele prikkels op de weg, zoals geluiden, verkeersborden en andere voertuigen?
  • Moeite met onverwachte situaties? Vind je het lastig om snel te reageren op onverwachte verkeerssituaties?
  • Behoefte aan structuur? Heb je behoefte aan duidelijke structuur en voorspelbaarheid tijdens je rijlessen?

Dan is Rijschool Querido de rijschool voor jou!

Hoe ziet het traject eruit?

  1. Intakegesprek: We starten met een persoonlijk gespre om jouw behoeften en uitdagingen in kaart te brengen
  2. Individueel lesplan: Op basis van het intakegesprek stellen we een op maat gemaakt lesplan op, aangepast aan jouw tempo en leermethode
  3. Gespecialiseerde rijlessen: Onze rijlessen  zijn gestructureerd en duidelijk, met een vaste coach die jou begeleidt en ondersteunt
  4. Regelmatige evaluaties: We evalueren regelmatig je voorgang en passen de lessen indien nodig aan om optimaal resultaat te behalen.
  5. Praktijkexamen voorbereiding: We bereiden je grondig voor op het praktijkexamen met gerichte oefensessies
  6. Natraject: Na het behalen van je rijbewijs bieden we extra sessies aan om je zelfvertrouwen op de weg verder te versterken.

 

Waarom kiezen voor Rijschool Querido?

> Gespecialiseerde coaches: Jouw instructeur is getraind om te werken met leerlingen met autisme. Hij begrijpt jouw uitdagingen en bieden de ondersteuning die je nodig hebt.

> Individuele aanpak: De rijschool biedt een op maat gemaakt leertraject dat rekening houdt met jouw leermogelijkheden en behoefte aan structuur.

> Duidelijke communicatie: Onze lessen zijn helder en gestructureerd, voorzien van een duidelijke uitleg en voorspelbare routines.

> Ondersteuning na het behalen van het rijbewijs: Voel je je na het behalen van je rijbewijs onzeker? Daarvoor bieden wij een natraject aan met behandelingen die je zullen helpen om je zelfvertrouwen weer terug te brengen en opgebouwde rijangsten te overwinnen.

Herken je jezelf in één van bovenstaande punten? Wil je graag zelfverzekerd de weg op gaan? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om je eerste traject in de plannen. Bij Rijschool Querido helpen we je graag om een veilige en zelfverzekerde bestuurder te worden.